Service Icon

Roodheid en verwijde vaatjes

Roodheid in het gezicht ontstaat vaak bij emoties of door inspanning. De huid kleurt rood door warmte, verwijding van de bloedvaten en verhoogde doorbloeding. Deze roodheid trekt op den duur ook weer weg. Maar als roodheid in het gezicht steeds aanwezig is en opvallender wordt, kan deze roodheid ook als storend worden ervaren. Lees verder over de verschillende vormen van roodheid in het gezicht.

Couperose

Couperose zijn verwijde vaatjes in het gezicht, deze ontstaan doordat de vaatwanden verslappen waardoor het vaatje verwijdt. Vaak begint de couperose op te spelen op middelbare leeftijd. Erfelijke aanleg speelt een rol, maar ook blootstelling aan de zon, bepaalde voedingsmiddelen of temperatuurwisselingen kunnen verergering veroorzaken. De vaatjes komen vaak voor op de wangen, neus en de kin. Couperose kan ook onderdeel zijn van rosacea.

Couperose en andere roodheden van de huid, zijn goed te behandelen met onze vaatlaser.

Rosacea

Rosacea is een huidontsteking en is te herkennen aan rode wangen, kleine verwijde vaatjes, puistjes en een verdikking van de huid. Vaak voelt de huid stekend of branderig aan. Er zijn een aantal uitlokkende factoren zoals blootstelling aan zonlicht, stress, kruidig eten en temperatuurwisselingen.

De huidtherapeut biedt meerdere behandelmogelijkheden voor rosacea en stelt altijd een persoonlijk behandelplan en adviezen voor u op. Heeft u last van rosacea of heeft u vragen over de behandelingen? Maak vrijblijvend een afspraak met de huidtherapeut om te bespreken welke behandelingen voor u mogelijk zijn.

Spider naevus

Een spider naevus is een onschuldige uitstulping van een bloedvaatje. In het midden is een vaatbultje zichtbaar waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren. Een spider naevus wordt ook wel een spinnenkopje genoemd. De oorzaak is onbekend, vaak ontstaan deze plekjes spontaan. Soms verdwijnt het plekje uit zichzelf weer, maar vaak is dit niet het geval. Mocht u de spider naevus cosmetisch storend vinden, dan behandelen onze huidtherapeuten deze plekjes eenvoudig.

Kerswratjes of haemangioom

Haemangiomen zijn onschuldige, kleine felrode bultjes. Deze plekjes ontstaan door een ophoping van kleine bloedvaatjes. Ze komen vooral voor op de romp en in het gezicht. Vaak worden deze plekjes als cosmetisch storend ervaren en zijn eenvoudig te verwijderen.

Behandeling

Couperose en andere verwijde vaatjes zijn goed te behandelen. Onderstaande behandelingen worden ingezet bij couperose en andere roodheden.

De huidtherapeut bespreekt de behandelmogelijkheden met u tijdens een vrijblijvend intake gesprek.

Vergoeding

Mogelijk komt u in aanmerking voor een (deel)vergoeding vanuit de aanvullende verzekering bij uw zorgverzekeraar. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Huid- en oedeemtherapie DuoDermis heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Heeft u vragen over uw vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Vraag stellen

Form User Icon
Form Phone Number
Form Phone Number
Form Phone Number
Bedankt voor uw bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oeps! Er ging iets niet helemaal goed. Probeer het opnieuw.