Service Icon

Littekentherapie

De huid is een geweldig orgaan, het heeft namelijk het vermogen om zichzelf weer te herstellen. Na een diepe verwonding of operatie ontstaat er een litteken. Dit is het natuurlijke genezingsproces van de huid. Een litteken bestaat uit bindweefsel en in meestal vlak en niet opvallend. Maar er kan een verstoring ontstaan in het genezingsproces. Een litteken kan verkleefd, verdikt of verkleurd zijn, ook kan er sprak zijn van jeuk of pijn aan het litteken. Met littekentherapie bieden wij de juiste behandeling aan om uw klachten te verminderen.

Afhankelijk van het soort litteken stelt de huidtherapeut, samen met u, een persoonlijk behandelplan op. Onze huidtherapeuten beschikken over diverse behandeltechnieken om littekens te verbeteren en ongemak zoals verklevingen en pijn te verminderen.

Littekentherapie

Littekentherapie bestaat uit een combinatie van verschillende behandelingen, om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen.

Littekenmassage

Met littekenmassage stimuleren we de doorbloeding van de huid. Wij gebruiken hiervoor speciale massagetechnieken om de huid en het litteken te versoepelen.

Na een operatie kan een verkleefde litteken veel klachten geven, vaak is er ook oedeem aanwezig. In dat geval combineren wij de littekenmassage met manuele lymfedrainage. Door deze combinatie wordt het verminderd het oedeem en wordt het litteken weer soepel.

Siliconenpleisters

Siliconenpleisters zijn een goede aanvulling bij de littekenmassage, zeker bij hypertrofische en keloïd littekens. De speciale siliconenpleisters maken littekens zachter, vlakker en minder pijnlijk. Ook vermindert de jeuk en roodheid van het litteken. Door de druk van deze pleisters kan worden voorkomen dat een nieuw litteken uitgroeit tot een verdikt litteken.

Chemische peeling

Peelings lossen het lijmlaagje tussen de dode huidcellen op, waardoor ze sneller afschilferen. Met peelings stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde huidcellen aan te maken. In diepere lagen van de huid worden bindweefselcellen (fibroblasten) geprikkeld om meer collageen en elastine vezels aan te maken. Hierdoor verminderen littekens aanzienlijk en de huid wordt gladder, voller en egaler.

Microneedling

Microneedling is een techniek waarbij een pen met 11 minuscule naaldjes over de huid roteert en vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Littekens worden hierdoor soepeler, egaler van kleur en minder zichtbaar.

Camouflagetherapie

Camouflage wordt gebruikt om huidkleurverschillen tijdelijk te verbergen. Gekleurde littekens kunnen met behulp van speciale medische camouflagemiddelen minder opvallend worden gemaakt.

Vergoeding

Mogelijk komt u in aanmerking voor een (deel)vergoeding vanuit de aanvullende verzekering bij uw zorgverzekeraar. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Huid- en oedeemtherapie DuoDermis heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Heeft u vragen over uw vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Heeft u vragen over de behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze huidtherapeuten.

Vraag stellen

Form User Icon
Form Phone Number
Form Phone Number
Form Phone Number
Bedankt voor uw bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oeps! Er ging iets niet helemaal goed. Probeer het opnieuw.