Service Icon

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een intensieve peeling met een speciaal apparaat. Met deze methode worden dode huidcellen verwijderd en wordt de huid gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Deze behandeling zorgt voor een oppepper van de huid, waarbij de huidstructuur zal verbeteren.

Wat is microdermabasie?

Met microdermabrasie maken we gebruik van speciale diamanten kopstukjes met een fijne en grovere textuur. De huidtherapeut beweegt het behandelkopje over de huid en slijpt op een gecontroleerde manier dode huidcellen van de huid af. Door het verwijderen van de dode huidcellen, zal de huid in sneller tempo nieuwe gezonde huidcellen aanmaken.Het behandelkopje trekt de huid tijdens de behandeling vacuüm en zuigt de huid licht op. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en het geeft een prikkel aan de bindweefselcellen om meer collageen en elastine aan te maken.

Voor wie is microdermabrasie geschikt?

Microdermabrasie is een veilige en effectieve behandeling voor alle huidtypen.
Onze huidtherapeuten zetten microdermabrasie o.a. in bij:

  • acne littekens
  • grauwe huid
  • grove huidstructuur
  • grove poriën
  • onzuivere huid
Deze behandeling kan zowel oppervlakkig als diep worden uitgevoerd. Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en de mogelijkheden besproken.

Resultaat

Na de microdermabrasie behandeling is er direct resultaat zichtbaar. De huid voelt glad en zacht aan en krijgt meteen een frissere uitstraling. Doordat de dode huidcellen zijn verwijderd, zullen er minder snel talgbultjes en puistjes ontstaan.Voor een optimaal resultaat raden onze huidtherapeuten aan om de behandeling iedere 2-4 weken in kuurverband te volgen.

Vergoeding

Microdermabrasie kan ook aanvullend worden ingezet bij een acne behandeling in het gelaat. Dit valt onder acnetherapie, mogelijk komt u in aanmerking voor een (deel)vergoeding vanuit de aanvullende verzekering bij uw zorgverzekeraar. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Huid- en oedeemtherapie DuoDermis heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Heeft u vragen over uw vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Heeft u vragen over de behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze huidtherapeuten.

Vraag stellen

Form User Icon
Form Phone Number
Form Phone Number
Form Phone Number
Bedankt voor uw bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oeps! Er ging iets niet helemaal goed. Probeer het opnieuw.