Service Icon

Pigmentlaser
behandeling

Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment (melanine) in de huid. Enkele voorbeelden zijn ouderdomsvlekken, zonnevlekken en sproetjes.

Bruine vlekken door de zon komen vaak voor in het gezicht, maar ook op de handen of het decolleté.

Hoe werkt de pigmentlaser?

Tijdens een laserbehandeling worden intensieve laserstralen op de huid uitgezonden. Deze stralen worden geabsorbeerd door melanine (pigment) en omgezet in warmte. De warmte zorgt ervoor dat het overtollig pigment wordt afgebroken door het lichaam.

Indicaties

  • Pigmentvlekken
  • Ouderdomsvlekken
  • Zonnevlekken (lentigo solaris)
  • Café-au-lait vlekken
  • Sproeten

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid pigmentvlekken in het behandelde gebied zijn er meestal één tot drie behandelingen nodig.

Vaak is na één à twee behandelingen het meeste pigment al verdwenen en is de huid al veel egaler.

De periode tussen de behandelingen zijn gemiddeld zes tot acht weken.

Kwaliteit

Een huidtherapeut is dé specialist op gebied van laserbehandelingen. Zij is een HBO opgeleide en paramedisch professional met een beschermde beroepstitel.

Om de kwaliteit van onze behandelingen te waarborgen, volgen wij regelmatig scholingen en congressen in licht- en lasertherapie.

Onze huidtherapeuten zijn kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Vergoeding

Mogelijk komt u in aanmerking voor een (deel)vergoeding vanuit de aanvullende verzekering bij uw zorgverzekeraar. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Huid- en oedeemtherapie DuoDermis heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Heeft u vragen over uw vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Heeft u vragen over de behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze huidtherapeuten.

Vraag stellen

Form User Icon
Form Phone Number
Form Phone Number
Form Phone Number
Bedankt voor uw bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oeps! Er ging iets niet helemaal goed. Probeer het opnieuw.