Service Icon

Laserontharing

Last van storende haargroei en ben jij het harsen, scheren of epileren meer dan zat? Deze methoden zijn vaak vervelend en tijdrovend. Zeker als die stugge haartjes snel weer terug groeien, met ingegroeide haartjes en bultjes als gevolg. Laserontharing is een effectieve oplossing voor ongewenste haargroei in het gezicht en het lichaam.

Bij Huidtherapie DuoDermis kun je terecht voor veilig én effectief laser ontharen met de hoogwaardige Duetto MT EVO laser. Onze laser heeft een 2-in-1 lasersysteem, de Alexandrite laser en Nd-YAG laser. Dit zijn de gouden standaard lasers van de hoogste klasse, waarvan wetenschappelijk onderzoek de effectiviteit heeft aangetoond en bewezen.

Alle huidtypen (I-VI) kunnen hiermee veilig behandeld worden.

Hoe werkt laserontharing?

Tijdens een laserbehandeling worden intensieve laserstralen op de huid uitgezonden. Deze stralen worden geabsorbeerd door gepigmenteerde haarzakjes en omgezet in warmte. De warmte vernietigt het haarzakje in de actieve fase, waardoor er geen nieuwe haar meer terug kan groeien.

Tijdens de behandeling werken wij met luchtkoeling, waardoor de huid tijdens de behandeling wordt gekoeld. Hierdoor ervaar je slechts een prikkend gevoel.

Wanneer zie ik resultaat?

Tussen de 2-3 weken na de laserbehandeling zullen de haren uitvallen, waarna het resultaat zichtbaar zal zijn. In veel gevallen is er na 1 behandeling al veel resultaat zichtbaar.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Een haargroeicyclus kent drie verschillende fasen: groeifase, overgangsfase en een rustfase. Voor een optimaal resultaat moet de haar in de groeifase behandeld worden. Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt o.a. af van het te behandelen gebied, type beharing, het pigment en de dichtheid van de haargroei.

Voor wie is laserontharing geschikt?

Laserontharing is veilig en effectief bij alle huidtypen (I-VI), bij donker gepigmenteerde haren. Bij witte, rode of lichtblonde haren zetten wij elektrische epilatie in.

Met laserontharing kunnen ongewenste haargroei en verschillende vormen van overbeharing, zoals hypertrichose of hirsutisme effectief worden behandeld.

Zelfs bij andere medische klachten zoals hidradenitis suppurativa, haarnestcyste (sinus pilonidalis) of ingegroeide baardharen (folliculitis barbae) is laserontharing een goede oplossing.

Onze huidtherapeuten zetten laserontharing ook in als effectieve behandeling voor ontharing in het transitietraject; van man naar vrouw of van vrouw naar man.

Kwaliteit

De huidtherapeut is de specialist op gebied van laserbehandelingen en laserontharen. Zij is een HBO opgeleide en paramedisch professional met een beschermde beroepstitel.

Om de kwaliteit van onze behandelingen te waarborgen, volgen wij regelmatig scholingen en congressen in licht- en lasertherapie.

Onze huidtherapeuten zijn kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Vergoeding

Mogelijk komt u in aanmerking voor een (deel)vergoeding vanuit de aanvullende verzekering bij uw zorgverzekeraar. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Huid- en oedeemtherapie DuoDermis heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Heeft u vragen over uw vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Heeft u vragen over de behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze huidtherapeuten.

Vraag stellen

Form User Icon
Form Phone Number
Form Phone Number
Form Phone Number
Bedankt voor uw bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oeps! Er ging iets niet helemaal goed. Probeer het opnieuw.