Service Icon

Acnetherapie

Last van puistjes, vette huid of pijnlijke ontstekingen? Op zoek naar een doeltreffende acne behandeling met direct zichtbaar resultaat? Huid- en oedeemtherapie DuoDermis heeft de oplossing voor acne en storende acne littekens. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in effectieve en doeltreffende behandelingen tegen acne en acnelittekens. De acne behandeling door de huidtherapeut wordt vaak gecombineerd met de behandeling van de huisarts of dermatoloog. Bij huid- en oedeemtherapie DuoDermis kunt u terecht voor de volgende behandelingen.

Dieptereiniging

Bij een dieptereiniging wordt eerst de huid oppervlakkig gereinigd, daarna worden puisten en andere onzuiverheden met een steriel naaldje aangeprikt en manueel geledigd. Door het verwijderen van de onzuiverheden, wordt de vicieuze cirkel van acne doorbroken en ontstekingen voorkomen.

Zodra de huid weer in balans is, starten we vaak met chemische peelings of microneedling om de huidstructuur te verbeteren.

Chemische peeling

Met een peeling maken we gebruik van een vloeistof die bestaat uit natuurlijke zuren, zoals glycolzuur of melkzuur. Peelings lossen het lijmlaagje tussen de dode huidcellen op, waardoor ze sneller afschilferen. Met peelings stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde huidcellen aan te maken. In diepere lagen van de huid worden bindweefselcellen (fibroblasten) geprikkeld om meer collageen en elastine vezels aan te maken. Hierdoor wordt de huid gladder, voller en egaler.

Iedere peeling heeft een specifieke werking in de huid. Zo zijn er peelings die de talgproductie remmen, pigmentvlekken verlichten of fijne rimpels verminderen. De huidtherapeut stelt een persoonlijk behandelplan op, die voldoet aan uw persoonlijke wensen.

Skinpen medische microneedling

Medische microneedling therapie is een techniek waarbij de Skinpen met minuscule steriele naaldjes over de huid roteert en vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door deze prikkeling worden de bindweefselcellen gestimuleerd om meer collageen en elastine aan te maken. Hierdoor wordt de huid zichtbaar steviger, voller en de huidteint egaler en frisser.

Er wordt uitsluitend gewerkt met steriele en disposable cartridges, waardoor het een veilige en effectieve manier is om de huid te verbeteren. Door prikkeling van de bindweefselcellen, komen collageen en elastine vrij. Dit zorgt voor elasticiteit en stevigheid van de huid. Littekens en rimpels verminderen en pigmentvlekken vervagen door huidvernieuwing.

De diepte van de naaldjes kan gemakkelijk tijdens de behandeling aangepast worden, afgestemd op de persoonlijke behoefte en behandelindicatie.

Vergoeding

Mogelijk komt u in aanmerking voor een (deel)vergoeding vanuit de aanvullende verzekering bij uw zorgverzekeraar. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Huid- en oedeemtherapie DuoDermis heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Heeft u vragen over uw vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Heeft u vragen over de behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze huidtherapeuten.

Vraag stellen

Form User Icon
Form Phone Number
Form Phone Number
Form Phone Number
Bedankt voor uw bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oeps! Er ging iets niet helemaal goed. Probeer het opnieuw.