Laserontharing versus IPL ontharing

Ongewenste en overmatige haargroei komt veelvuldig voor en kan erg vervelend zijn. Vooral stugge haren in het gezicht, schaamstreek of de benen worden als vervelend ervaren. Het is niets voor niets dat definitieve ontharing een populaire en veelgevraagde behandeling is. Er zijn veel apparaten en methoden op de markt. Hoe kun je nu een goede overwogen keuze maken? Wij helpen je graag, lees verder in deze blogpost.

Verschillen

Het verschil tussen IPL en laser bij ontharing

Zowel een Laser als IPL behandelen de huid door golflengten van licht te focussen op een doelgebied, zoals melanine (pigment) in het haarzakje.

Het belangrijkste verschil tussen laser en IPL is het soort licht. IPL (Intense Pulsed Light) werkt op basis van meerdere golflengtes en kleuren. Omdat IPL met meerdere kleuren licht heeft, wordt de warmte naast het haarzakje ook over de rest van de huid verdeeld. Hierdoor gaat er een deel van de kracht van het licht verloren, waardoor de effectiviteit van het ontharen minder is.

Een laser maakt gebruik van laserlicht: een krachtige, monochromatische lichtbundel. Doordat de laser zo’n krachtige bundel van licht is, komt het laserlicht dieper in de huid op de juiste plek van bestemming. Uiteindelijk zijn er met IPL meer behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen ten opzichte van de laser. Ook kan IPL alleen worden toegepast bij lichte huidtypen. Met laser kan ieder huidtype veilig behandeld worden.

Heb je last van storende blonde, witte of grijze haren? Dan is IPL of laserontharing helaas niet mogelijk. Deze haren worden behandeld met elektrische epilatie.

Waarom kiezen wij voor de Duetto MT EVO laser bij ontharen?

Onze laser heeft een 2-in-1 lasersysteem, de Alexandrite laser en Nd-YAG laser. Dit zijn de gouden standaard lasers van de hoogste klasse, waarvan wetenschappelijk onderzoek de effectiviteit heeft aangetoond en bewezen.

De Duetto MT is één van de weinige systemen die in staat is beide lasers met elkaar te combineren. Dit zorgt voor een nog effectievere, maar bovenal ook veiligere behandeling.

Tijdens de behandeling geeft de laser koude luchtkoeling, wat de behandeling comfortabel maakt. Gemiddeld zijn er 6 – 8 behandelingen nodig voor een effectief en goed resultaat.

Kwaliteit

Welke methode je ook kiest: ga voor professionele kwaliteit. De behandelingen zijn wellicht wel iets duurder per keer, maar je beschermt je huid tegen beschadigingen en onbekwaam handelen. Uiteindelijk zie je beter resultaat in minder sessies.

De huidtherapeut is de specialist op gebied van laserbehandelingen en laserontharing. Zij is een HBO opgeleide en paramedisch professional met een beschermde beroepstitel.

Om de kwaliteit van onze behandelingen te waarborgen, volgen wij regelmatig scholingen en congressen in licht- en lasertherapie.

Onze huidtherapeuten zijn kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.