Bikinilijn laseren, een spannende stap?

In de praktijk merken we dat veel mensen het laser ontharen van de de bikinilijn of de hele schaamstreek nog een spannende stap vinden. Hoewel het idee van niet meer scheren of harsen als muziek in de oren klinkt. Kan die stap naar de huidtherapeut zetten net eentje te ver zijn. Maar don’t worry, voor ons als huidtherapeut hoort dit bij onze dagelijkse bezigheden. Ben jij al een tijdje aan het twijfelen om te starten met laserontharing? Hopelijk helpt deze blog bij het maken van een keuze.

Intieme zone

De schaamstreek is een gebied waar veel scheerirritatie voorkomt. Heel vervelend, die ingegroeide haren, pijnlijke bultjes, roodheid en pigmentvlekken rondom de bikinilijn. Maar je hoeft je nergens voor te schamen, deze klachten komen veel voor en als huidtherapeut, zien wij ze dagelijks. Vaak kiezen mensen ook voor laserontharing, omwille van deze klachten. Hoe fijn is het dan, dat de huid weer rustig wordt na enkele laserbehandelingen.

Hoe ver gaat de bikinilijn?

Wil je de hele schaamstreek laten laseren of liever alleen de haren die buiten het bikinibroekje vallen. Dat bepaal jij helemaal zelf. Tijdens het intakegesprek wordt de grootte van het te behandelen gebied bepaald en wordt de behandeling op jouw persoonlijke wensen afgestemd.

Ondergoed hoeft niet uit

Het ondergoed hoeft niet uit tijdens de behandeling, maar mag wel. Hierbij geldt vooral, doe waar jij je prettig bij voelt. Dat is voor iedereen anders.Wil je liever je onderbroek aanlaten tijdens de behandeling? Kies dan wel voor een lichte of witte kleur ondergoed. Donkere kleuren kunnen door de laser geabsorbeerd worden en kunnen kleine beschadigingen aan je onderbroek geven.

Mag ik de haren scheren?

Ja dat mag. De haren zullen na de behandeling uitvallen, misschien is tussendoor scheren niet eens nodig. Veel mensen vinden het fijn om voor de behandeling de haartjes zelf onder de douche te scheren. Laat dan wel een klein gebiedje staan, zodat de huidtherapeut aan de hand van die haren alsnog de juiste instellingen kan bepalen.

Laseren tijdens menstruatie

Ben je net ongesteld geworden en staat er een behandeling gepland? Tijdens de menstruatie kan er gewoon behandeld worden.  Afhankelijk van het gebied dat we behandelen, kan je je onderbroek aanhouden of kunnen wij het gebied afdekken met een handdoek. Kom je voor laser ontharen van de hele schaamstreek, dan willen wij je wel vragen om een tampon of menstruatiecup te dragen.

Soms kan de behandeling wel als gevoeliger worden ervaren tijdens de menstruatie.
Weet jij wanneer je ongesteld bent? Geeft het aan de huidtherapeut door, dan houden wij rekening met het plannen van een vervolgafspraak.

Is laser ontharen pijnlijk?

Tijdens de behandeling voel je korte warme prikjes en het kan ook even branderig aanvoelen. Tijdens de behandeling geeft onze Duetto MT EVO laser koude luchtkoeling, dit zorgt voor extra comfort.

De behandelingen zijn niet pijnloos, maar vaak wel goed vol te houden.

Had ik het maar veel eerder gedaan!

Wij hopen dat wij je met dit blogbericht twijfels hebben kunnen wegnemen. Achteraf horen wij vaak: ‘Had ik dit maar eerder gedaan!’Mocht je nog graag wat meer informatie willen over laserontharing, plan gerust een vrijblijvend en gratis intakegesprek in bij onze huidtherapeuten.