Huidverzorging na (borst) kanker

Na ziekenhuisbehandelingen tegen kanker zijn vaak huidveranderingen waarneembaar. Een litteken ontstaat na een operatie en er kunnen vochtophopingen ontstaan. Bestraling heeft veel impact op de huid, de huid kan gaan irriteren en pijnlijk aanvoelen. Vaak ziet de huid rood, voelt droog en schilferig of juist vet aan. Na deze oncologische behandelingen is de huid extra kwetsbaar, daarom is het van belang om de huid goed te verzorgen en de kans op een infectie te voorkomen.

Onze huidtherapeuten geven u graag in een passend advies voor uw huid.

Medicatie

Chemotherapie heeft effect op onze huid, haren en nagels. De huid wordt vaak droger en dat kan jeuk veroorzaken, dan is het gebruik van een verzorgende crème wenselijk. In sommige gevallen is het mogelijk dat door gebruik van hormoontabletten er (tijdelijk) puistjes of ongewenste beharing ontstaat. De huidtherapeut kan ook deze klachten goed behandelen met een dieptereiniging of elektrische epilatie.

Zonbescherming

Na verschillende behandelingen, zoals bestraling en chemotherapie, is de huid extra gevoelig voor zonlicht. Het is heel belangrijk om de huid extra goed te beschermen tegen UV-straling om ongemakken zoals huidverbranding en huidirritatie te voorkomen. Gebruik een ongeparfumeerde zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (minimaal SPF 30, het liefst SPF 50). Zoals de Anthelios Fluide ultra-light 50+ van La Roche Posay.

Deze producten zijn te verkrijgen in onze praktijk. Neem gerust contact op indien u een product wil bestellen of indien u een persoonlijk productadvies wenst.

Huidverzorgingsproducten

In de praktijk werken wij met het merk La Roche Posay, speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. De producten zijn op basis van thermaal water, van nature rijk aan selenium. Dit zorgt voor kalmerende, verzachtende en wondhelende eigenschappen.

Advies

Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de huidtherapeutische nazorg bij (borst) kanker. Bezoekt u onze praktijk voor de eerste keer? Tijdens een intake gesprek worden huid- en oedeemklachten uitgebreid besproken, daarnaast wordt er een behandelplan aan de hand van uw persoonlijke wensen opgesteld.

Ieder mens en iedere huid is immers uniek, daarom verdient u persoonlijke aandacht en zorg.

Vraag stellen

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten