Service Icon

Aanmeten Kousen

Heeft u last van rusteloze benen, spataderen of oedeem in de benen? Dan zullen uw klachten verminderen door het dragen van Therapeutische Elastische Kousen (TEK). U kunt Therapeutische Elastische Kousen op verwijzing van uw behandelend arts in onze praktijk laten aanmeten. Onze huidtherapeuten bieden een passende oplossing voor u.
Bij Huid- en oedeemtherapie DuoDermis wordt u altijd behandeld door deskundige en ervaren huidtherapeuten. Welke elastische kous het meest voor u geschikt is, is afhankelijk van de medische indicatie, leeftijd, beroep en levensstijl.

Werking Therapeutische Elastische Kousen

Therapeutische Elastische Kousen geven druk van buitenaf. Dit zorgt voor bevordering van de bloedcirculatie in de armen en/of benen. Bij problemen met het vaatsysteem, zoals spataderen, zijn de vaten verwijd. Met een elastische kous worden de aderen weer samengedrukt, waardoor de kleppen in de aderen weer kunnen sluiten en de doorbloeding in de benen verbetert. Door compressie te geven op de bloed- en lymfevaten wordt oedeemvorming tegen gegaan.

Wanneer zijn kousen voor u geschikt?

  • Spataderen / Varices
  • Veneus vaatlijden
  • Open been / Ulcus Cruris
  • Veneus oedeem
  • Lipoedeem
  • Lymfoedeem
  • Diep veneuze trombose
  • Tromboflebitis
  • Posttraumatisch oedeem
  • Zwangerschap
Kousen worden aangemeten indien er geen oedeem meer aanwezig is. Heeft u nog last van oedeem in de benen of arm? Onze huidtherapeuten bieden passende behandelingen. Het oedeem zal eerst gereduceerd worden met zwachtelen of de huidtherapeuten meten een speciaal klittenbandverband aan.

Talloze mogelijkheden

Therapeutische Elastische Kousen worden ook wel steunkousen genoemd en hebben een wat oubollig imago. Maar wist u dat kousen in een breed kleurassortiment en verschillende materialen te verkrijgen zijn? Het is zelf mogelijk om kousen met printjes en strass-stenen te bestellen.

Vergoeding

Mogelijk komt u in aanmerking voor een (deel)vergoeding bij uw zorgverzekeraar. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Huid- en oedeemtherapie DuoDermis heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Heeft u vragen over uw vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.Wilt u meer weten over kousen of over een aanvullende behandeling? Neem gerust contact op met onze huidtherapeuten.

Vraag stellen

Form User Icon
Form Phone Number
Form Phone Number
Form Phone Number
Bedankt voor uw bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oeps! Er ging iets niet helemaal goed. Probeer het opnieuw.