Vaatlaser

Roodheid in het gelaat ontstaat door kleine gesprongen bloedvaatjes. Als deze vaatjes in grote aantallen voorkomen, noemen we dit ‘couperose’. Uiteraard kunt u deze roodheid camoufleren met make-up, maar als u op zoek bent naar een definitieve oplossing dan is de vaatlaser een goede oplossing.

Hoe werkt de vaatlaser?

Met een laserbehandeling worden intensieve laserpulsen afgegeven op de huid. Het laserlicht kan bloedvaatjes verwijderen, zonder de huid te beschadigen. De laserpulsen worden in het vaatje omgezet in warmte. Vervolgens trekt het bloedvaatje samen en krimpt. In de weken na de behandeling ruimt ons lichaam de behandelde vaatjes zelf op.

Indicaties

  • Couperose
  • Rosacea
  • Venous lake (bloedblaasje op de lip)
  • Cherry angioma (kleine, rode bultjes)
  • Spider naevi (spinnenkopjes)
  • Rode en blauwe bloedvaatjes
  • Beenvaatjes

Wanneer zie ik resultaat?

Binnen enkele weken na de behandeling is het eerste resultaat zichtbaar. Het lichaam heeft even de tijd nodig om de behandelde vaatjes op te ruimen. De huid er ziet egaler en minder rood uit.

Tijdens de laserbehandeling worden alleen bloedvaatjes verwijderd die geen functie meer hebben in de huid. Helaas kunnen wij niet voorkomen dat er niet weer een nieuw vaatje ontstaat. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals overmatige zonblootstelling, roken, alcohol en erfelijkheid.

Tijdens het eerste intakegesprek zullen wij je voorzien van eerlijk advies en de verwachte resultaten bespreken.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid bloedvaatjes van het behandelde gebied zijn er meestal één tot drie behandelingen nodig.

Vaak zijn na één à twee behandelingen de meeste bloedvaatjes al verdwenen en is de huid al veel minder rood.

De periode tussen de behandelingen zijn gemiddeld zes tot acht weken.

Kwaliteit

Een huidtherapeut is dé specialist op gebied van laserbehandelingen. Zij is een HBO opgeleide en paramedisch professional met een beschermde beroepstitel.

Om de kwaliteit van onze behandelingen te waarborgen, volgen wij regelmatig scholingen en congressen in licht- en lasertherapie.

Onze huidtherapeuten zijn kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Huidtherapeuten DuoDermis

Vergoeding

Bent u aanvullend verzekerd? Mogelijk komt u in aanmerking voor een (deel)vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Huidtherapie DuoDermis heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Heeft u vragen over uw vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Heeft u vragen over de behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze huidtherapeuten.

Vraag stellen

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten